La pantalla de productes és una de les més importants en Revo XEF.

Cada vegada que volem crear, editar, imprimir o fins i tot cobrar una comanda, utilitzem aquesta pantalla. Farem un repàs de totes les accions que es poden realitzar:

Capçalera

En la part superior de la pantalla tenim diferents accions disponibles:

• Ordre: Prement sobre aquesta icona podem guardar l'ordre i tornar al pla de taules.

• Cercador: Utilitzem la lupa per a buscar qualsevol producte de la carta.

• Obrir calaix: Prement sobre la icona podem obrir el calaix d'efectiu.

Es requereix tenir el privilegi.

• Empleat: En l'app es mostra l'empleat actiu. Prement sobre ell podem canviar d'usuari (empleat).

Informació de la comanda

D'esquerra a dreta es mostra la següent informació:

• Mesa: Nom o número de la taula.

• Núm. de comanda: Es mostra el número de comanda.

• Tarifa: Tarifa actual. Prement sobre ella la podem canviar i introduir productes amb tarifes diferents.

• Nre. de comensals: Es mostra el nombre de comensals de la comanda. Prement sobre ell podem modificar.

• Ordres de plat: Utilitza els ordres de plat per a organitzar la comanda. Aquests es poden editar en la secció ordres de plat del back-office i utilitzar els més adequats per a la nostra empresa.

En la imatge es mostra DR (Begudes), ST (Entrants), DT. (Principals), DE (Postres) i EM (Menú). Premem sobre un d'ells i seguidament sobre els productes per a fer una comanda.

• Selector múltiple: Prement aquest botó ens permetrà seleccionar múltiples productes.

• Gestió de cadires: Si pel tipus de negoci necessitem saber exactament el plat o producte que ha demanat cada comensal, utilitzarem la gestió de cadires. Aquesta opció es pot habilitar en la configuració de les ordres del back-office.

Pantalla de comanda

En aquesta part de la pantalla es mostren tots els productes que hem afegit en la comanda. Com hem vist anteriorment, aquests es mostren organitzats per ordres de plat.

Prement sobre els productes que s'han afegit en la comanda, ens apareix una pantalla on podem realitzar les següents accions:

• Preu: Ens apareix el preu amb la tarifa actual, prement sobre això podem modificar la tarifa si fos necessari.

• Empleat: Ens indica que empleat ha afegit el producte i l'hora.

• Preu: Ens apareix el preu actual, si tenim el privilegi activat, podem modificar-ho si fos necessari.

• Quantitat: Prement sobre el - o el + podem reduir o augmentar la quantitat del producte seleccionat.

• Ordre de plat: Podem modificar l'ordre de plat del producte seleccionat.

• Cadira: Si utilitzem la gestió de cadires, podem modificar-la fàcilment.

• Descompte: Podem aplicar un descompte simplement seleccionant-lo de la llista.

• Notes: Afegeix qualsevol comentari o nota al producte. S'imprimiran en la impressora o KDS assignats al producte.

• Modificadors Opcionals: Selecciona un o diversos modificadors opcionals per a aquest producte.

• Ja imprès: Aquí apareixerà el nombre de vegades que ha estat enviat a cuina el producte seleccionat.

• Separar: Per defecte, els productes iguals s'agrupen. Hi ha ocasions en què ens pot interessar separar-los. Per exemple, per a afegir una nota o un descompte sol en un producte si hi ha diversos agrupats. Primerament, separaríem, i després s'afegiria la nota o el descompte.

Accions principals de comanda

En la part inferior esquerra, apareixen en color taronja cinc botons molt importants relacionats amb la comanda.

D'esquerra a dreta:

• Accions de l'ordre: Prement aquest botó podem accedir a les accions de l'ordre.

• Eliminar tots els continguts: Prement sobre aquest botó eliminarem tots els continguts de l'ordre si tenim el privilegi activat.
    • Canviar de nom taula: Podem modificar el nom de la taula mitjançant aquest botó.
    • Afegir nota: Podem afegir una nota en la comanda.
    • Escanejar codi QR: Prement aquest botó se'ns inicia la cambra per a poder escanejar codis QR.
    • Desactivar productes: Mitjançant aquesta opció podem desactivar productes temporalment o permanentment. Per exemple, ens hem quedat sense estoc d'algun producte, per a evitar vendre'l per error, podem desactivar-lo fins al dia que ens reproveeixin els nostres proveïdors.
    • Aplicar promocions: Si tenim promocions actives, podem prémer aquest botó perquè s'apliquin.
    • Desfer canvis: Si ens hem equivocat en algun pas, podem prémer aquest botó per a desfer-lo.

• Imprimir: Prement aquest botó podem imprimir els productes a les impressores corresponents (cuina, barra, KDS, etc.). El número de color negre que apareix ens indica els productes pendents d'imprimir. Per defecte, si hi ha diferents ordres de plat, el sistema ens preguntarà si volem imprimir individualment o bé tots al mateix temps.

• Notes de cuina: Podem seleccionar notes de cuina preestablertes en el back-office o bé crear una nota al moment i seleccionar per quina impressora o grup d'impressores s'imprimirà.

• Descomptes: Des d'aquesta opció podem aplicar descomptes preestablerts a tota la comanda o bé crear un descompte personalitzat al moment.

Per a tenir aquestes opcions disponibles hem de tenir el privilegi de descomptes i descomptes personalitzats activat.

• Cobrar: Prement sobre aquest botó obrim la pantalla de cobrament per a poder tancar una comanda.

Grups / Categories

L'organització de Revo XEF tant en back-office com en app és de tres nivells: grups, categories i productes. Prement sobre un dels grups, naveguem per les seves categories i prement sobre una d'elles es mostren els seus productes. Veient l'exemple de la imatge principal al principi d'aquesta pàgina, veiem que tenim seleccionada el grup Carta (Mains), categoria Entrants (Starters) i es mostren tots els seus productes.

• Top ítems: Els tops ítems ens mostra automàticament els 16 productes més venuts de la nostra empresa, que s'actualitzen regularment.

Mitjançant les preferències de l'app es poden desactivar els top ítems.

Productes

Una vegada seleccionada una categoria, ens mostren els seus productes. Aquests poden tenir diferent tipologia:

• Productes normals: Productes de tipologia estàndard.
  • Contenidors: Són carpetes que utilitzem per a mostrar productes semblants. D'aquesta manera podem organitzar molt millor tots els nostres productes. Per exemple, si tenim molts sucs, s'organitzarien en el grup begudes, categoria refrescos i aquí crearíem un contenidor anomenat Sucs on apareixerien totes les seves varietats (taronja, pinya, préssec, maduixa, multifruites, etc.)
  • Amb format de venda: Són aquells que s'utilitzen per a vendre un producte en diferents formats. Per exemple, un vi que embenem en ampolla i copa.
  • Kits: Aquests preseleccionen tots els productes que ho componen i s'afegeixen a automàticament a la comanda. Seria semblant a un menú degustació.
  • Pes Si tenim en el nostre negoci productes que embenem a pes, es poden configurar perquè es connectin automàticament a la bàscula i ens doni el pes i el preu exacte.
  • Menús: A causa de la seva particularitat i la gran capacitat de productes que pot contenir un menú, Revo XEF ha creat la forma ideal per a gestionar-los.
  • Entrades: Si tenim un esdeveniment especial o si per la tipologia de la nostra empresa necessitem vendre entrades, amb Revo XEF es poden crear fàcilment.
  • Targetes Regal: Una altra de les tipologies que podem utilitzar són les targetes regalo. Amb elles podem premiar als nostres clients més importants o bé gestionar de manera ràpida i organitzada quan els nostres clients ens donen un import per endavant. També podem utilitzar aquesta gran funcionalitat si, per exemple, algú vol regalar una experiència en el nostre establiment.

Accions sobre productes

En aquesta part de la pantalla, es poden realitzar dues accions interessants sobre els productes.

• Afegir quantitat: En comptes de prémer sobre el producte, premem i aguantem lleugerament i ens apareixerà una pantalla per a introduir la quantitat seleccionada. Per exemple, si volem afegir 6 refrescos, podem prémer i aguantar i seleccionar 6 de la llista que apareix.

• Pantalla d'informació de producte: Prement amb dos dits sobre el producte, ens mostra la pantalla de previsualització del producte. Aquí podem veure la informació afegida en el camp info del producte (back-office), preu, tarifes, al·lèrgens, etc.