- ESTAT: ACTIU

- VERSIÓ COMPATIBLE: 4.2

1. QUÈ OFEREIX LA MÀQUINA D'EFECTIU DE PROSEGUR?
  2. COM CONFIGURAR LA MÀQUINA D'EFECTIU DE PROSEGUR?
  3. COM USAR LA MÀQUINA D'EFECTIU DE PROSEGUR A L'APP DE REVO XEF?
  4. PANTALLA DE COBRAMENT
  5. FAQs

1. QUÈ OFEREIX LA MÀQUINA D'EFECTIU DE PROSEGUR?

Amb la Màquina d'efectiu Prosegur podreu guardar el teu efectiu de forma ràpida i segura, disposant-ne en menys de 24 hores al vostre compte sense anar al banc.

La solució de Prosegur inclou el servei de recollida de l'efectiu emmagatzemat i lliurament de canvi, si cal, i ofereix altres avantatges com l'abonament immediat de l'efectiu ingressat i validat pel dispositiu, de la mateixa manera que passa amb els cobraments per targeta.

Màquina d'efectiu compatible: Prosegur InLane300M, POS1500X, POS2023.

La integració amb Revo XEF us permet:

NOTA: Altres operacions com l'emplenament, donar canvi, buidatge, etc. es poden fer mitjançant la pantalla que incorpora la màquina d'efectiu de Prosegur.

2. COM CONFIGURAR LA MÀQUINA D'EFECTIU DE PROSEGUR?

IMPORTANT: Tot i que la màquina de diners hagi estat distribuïda per PROSEGUR, si la màquina és CASHLOGY s'haurà d'utilitzar aquest article.

1. Accediu al Back Office de Revo XEF: revoxef.works

2. Feu clic a a: Configuració -> Màquines d'efectiu

3. Feu clic a sobre Nou per afegir la integració.

4. Ompliu la informació següent:

• Nom: Nom identificatiu de la màquina d'efectiu.

• Tipus: Prosegur.

• IP: Adreça IP de la màquina d'efectiu.

5. Feu clic a Desa per confirmar els canvis.

NOTA: Un cop creada la màquina d'efectiu al back-office, cal assignar-la a un caixer. Podem trobar més informació sobre les màquines d'efectiu i la seva configuració a l'article: Màquines d'Efectiu

3. COM USAR LA MÀQUINA D'EFECTIU DE PROSEGUR A L'APP DE REVO XEF?

Cobrar comandes

Per cobrar una comanda amb la màquina d'efectiu de Prosegur només cal fer clic a la icona de cobrar en efectiu. A partir d'aquest moment, Revo XEF es connectarà amb la màquina d'efectiu per gestionar el cobrament i quan hagueu efectuat la transacció, Revo XEF tancarà l'ordre.

Fer una devolució

Per fer una devolució d'una ordre pagada amb la màquina d'efectiu de Prosegur, a l'App de Revo XEF cliquem a la r i triem l'opció Històric. Un cop a dins, seleccionem l'ordre corresponent i polsem sobre accions ràpides (icona dels tres punts). Des del desplegable d'opcions que s'obre triarem l'opció: Fer una devolució. Un cop acceptem Revo XEF es connectarà amb la màquina d'efectiu per gestionar la devolució.

Fer entrades d'efectiu.

Per fer una entrada d'efectiu, a l'App de Revo XEF cliquem a la r i triem l'opció Entrades /Sortides. Seleccionem l'opció Entrada, escrivim un motiu i triem l'import d'efectiu que volem introduir i confirmem . Revo XEF es connectarà amb la màquina d'efectiu per gestionar l'entrada i només haurem d'introduir la quantitat d'efectiu desitjada.

Fer sortides d'efectiu.

Per fer una sortida d'efectiu, a l'App de Revo XEF cliquem a la r i triem l'opció Entrades /Sortides. Seleccionem l'opció Sortida, escrivim un motiu i triem l'import d'efectiu que volem retirar i confirmem . Revo XEF es connectarà amb la màquina d'efectiu per gestionar la sortida.

4. PANTALLA DE COBRAMENT

Un cop hem polsat el botó de cobrar en efectiu apareix una pantalla amb la informació següent:

1. Import total a pagar.

2. Import ja introduït a la màquina d'efectiu.

3. Estat de la màquina d'efectiu.

4. Cancel·lar la transacció actual.

En cancel·lar s'anul·larà el pagament en curs i la màquina tornarà la quantitat d'efectiu ja introduïda.

5. FAQs

Què passa si s'introdueix un import superior al que cal pagar? La màquina torna canvi?

Sí, la màquina torna canvi sempre que tingui prou monedes i bitllets. Si s'introdueix un import superior al que cal pagar, la màquina tornarà la diferència.

Què passa si la màquina no té prou efectiu per tornar el canvi?

En cas que el nivell de monedes i bitllets sigui massa baix i la màquina no tingui prou diners per tornar el canvi, la màquina tornarà les monedes i els bitllets de 5, 10 i 20 euros introduïts i Revo XEF cancel·larà l'operació de cobrament i mostrarà un missatge derror. És recomanable mantenir sempre un nivell de monedes i bitllets per poder canviar i evitar inconvenients.

Què passa quan s'introdueix un bitllet superior a 20€ (50€, 100€, 200€ o 500€) i la màquina no disposa de prou canvi?

Quan s'introdueix un bitllet de 50€, 100€, 200€ o 500€ i no hi ha prou canvi, la màquina no el pot tornar, ja que s'ha guardat a l'stacker de bitllets. Revo XEF ho detecta, surt un missatge d'advertència i deixa l'ordre amb l'import a tornar en negatiu. En aquest cas, cal tornar l'import indicat al client. La millor opció és emplenar la màquina d'efectiu de Prosegur amb monedes i bitllets i un cop fet tornar a l'ordre que ha quedat en negatiu i fer clic a sobre la icona de cobrar en efectiu. Revo XEF enviarà l'ordre a la màquina d'efectiu de Prosegur de tornar el canvi que faltava i un cop tornat Revo XEF tancarà l'ordre. Per aquest motiu és recomanable mantenir sempre un nivell de monedes i bitllets per poder canviar i evitar inconvenients.

Podem fer operacions de consulta de balanç de la màquina, càrregues, buidatges, informes d'estat, etc. amb la màquina d'efectiu de Prosegur?

Des de Revo XEF només es poden fer operacions de cobrament, devolucions, entrades i sortides. La resta d'operacions es poden fer mitjançant la pantalla que incorpora la màquina d'efectiu de Prosegur. Cal tenir en compte que les operacions realitzades a través de la pantalla de la màquina d'efectiu no seran reconegudes ni registrades per Revo XEF.

Com puc fer operacions a través de la pantalla de la màquina d'efectiu de Prosegur?

A la pantalla trobaràs dues icones:

• El primer, una icona de color gris amb una mà i un bitllet serveix per fer cobraments, només cal introduir la quantitat a cobrar i fer clic a el botó Cobrar.

• El segon, una icona de color groc amb el logotip de Prosegur serveix per accedir al menú d'opcions de la màquina d'efectiu. Un cop introduït l'usuari i contrasenya accedirem a una pantalla amb diferents opcions, des d'aquesta pantalla podrem fer consultes de balanç, estat de la màquina, operacions de càrrega, donar canvi, buidatge, etc.

NOTA: Les operacions realitzades a través de la pantalla de la màquina d'efectiu de Prosegur no seran registrades per Revo XEF.

Per obtenir més informació sobre l'ús de la màquina d'efectiu de Prosegur, podeu contactar amb el suport d'assistència de Prosegur.