1. UNITATS
2. ESCANDALLS
3. PRODUCTES AMB FORMAT DE VENDA
4. CREACIÓ D'UNITATS

El control d'inventari és una gestió molt important per mantenir un control correcte de la teva empresa. Abans de començar a gestionar l'inventari, cal ser conscient de la dificultat que comporta.

REVO s'encarrega de gestionar totes les unitats d'inventari i de disminuir l'estoc a mesura que es venen productes al teu local, però requereix una configuració prèvia i un manteniment continu per part de l'administrador de l'empresa.

Prèviament, s'han de realitzar dues gestions molt ràpides:

1. Primerament, hem de crear un magatzem. Per fer-ho, anem a Configuració / MAGATZEMS i amb el botó +Nou creem el magatzem i li donem un nom, per exemple, Magatzem Principal. Si el magatzem ja està creat, simplement podeu editar el nom o bé deixar-lo amb el nom per defecte. Podeu trobar més informació sobre els magatzems aquí.

2. Seguidament, hem d'associar aquest magatzem a un caixer. Per fer-ho, anem de nou a Configuració / CAIXERS i editem la configuració actual per associar el magatzem creat amb el caixer que volem que descompti l'inventari.

Hi ha tres maneres diferents de control i gestió d'inventari amb REVO:

1. UNITATS

Són aquells productes que comprem per unitats i venem per unitats. Per exemple: refrescos.

Aquests són els més senzills de gestionar. A l'exemple següent activarem el control d'inventari del producte Coca-cola.

• Anem a la fitxa de producte i activem el control d'inventari.

• Un cop fet això, es despleguen diverses opcions. Primerament, comprovem que la unitat seleccionada per defecte és la unitat.

• Seguidament, ens interessa entrar les unitats d'estoc actuals amb el que anem a l'opció Inventari (0). Allà es mostra la següent pantalla:

• Seleccionar magatzem.

• Indicar unitat.

Nota: És molt important sempre utilitzar la mateixa unitat. Anteriorment hem seleccionat unitat i aquí per defecte es selecciona la mateixa.

• Afegir estoc real.

• Indicar, si utilitzem el mòdul de compres, les unitats que volem tenir per defecte d'aquest producte. En el moment que tinguem menys unitats de les indicades per defecte, ens apareixerà l'opció de crear una ordre de compra amb les unitats restants. Per exemple, imagineu-vos que tenim un estoc real de 49 unitats i per defecte tenim indicades 50 unitats. En aquest moment ens apareixerà a l'opció Reposar de la mateixa pantalla el número 1 que són les unitats que ens falten per arribar a la xifra indicada per defecte.

• Finalment, al camp alerta d'inventari indicarem les unitats de quant volem que el sistema ens avisi que aquest producte té poques unitats i necessitem reposar.

Nota: REVO revisa diàriament tots els productes que estan per sota de la seva alerta d'inventari i envia un correu electrònic indicant tots els productes amb estoc baix. Per fer-ho, és imprescindible tenir el teu correu electrònic introduït en el perfil del compte de REVO. Pots comprovar-ho mitjançant aquest enllaç: Perfil d'usuari. I activar les Notificacions.

Un cop fet això, cada vegada que des de l'app de REVO es ven una Coca-cola, es descomptarà automàticament una unitat del seu inventari.

2. ESCANDALLS

Hi ha algunes ocasions que necessitem escandallar un producte per poder tenir un control total del nostre inventari. És a dir, que un producte estigui creat per una varietat d'ingredients. Per exemple, una hamburguesa: on hi ha el pa, la carn, l'enciam, el tomàquet i els altres ingredients. En aquest cas REVO et permet aprofundir una mica més i arribar a tenir un control exhaustiu de tota la teva mercaderia.

Per fer-ho recomanem anar a Grups i crear un grup ocult (no actiu) amb tots els ingredients que formaran part de l'escandall. Amaguem el grup perquè no sigui visible a l'app de REVO, però els ingredients existeixin per gestionar els escandalls. Aquests tipus de productes que utilitzem només per gestió d'inventari els anomenem: productes de només gestió.

A cadascun d'ells, els activarem el control d'inventari com hem vist anteriorment, especificarem les unitats correctes i entrarem el seu corresponent estoc.

Nota: És molt important sempre utilitzar la mateixa unitat. Tant a la pantalla principal del producte com dins del magatzem.

Finalment, hem d'anar al producte Hamburguesa i afegir l'escandall correctament.

Nota: És important entendre que en aquest cas es controla l'inventari dels ingredients però no del producte final que seria la Hamburguesa. Quan des de l'app es ven una Hamburguesa, es descomptarà l'inventari de cadascun dels ingredients depenent de com els hem configurat a l'escandall.

3. PRODUCTES AMB FORMAT DE VENDA

REVO permet vendre productes amb diferents formats de venda, millorant substancialment l'organització i gestió d'inventari. A cada un dels formats podem configurar el preu, la quantitat a descomptar de l'inventari, unitat, tarifes i un grup de combinats si fos necessari.

Prèviament, cal crear els formats de venda que utilitzarem als productes. Per fer-ho, anem a Formats de venda. Pots veure més informació en aquest enllaç.

Anem a veure un exemple perquè quedi més clar. Tenim una referència de vi que venem per ampolla i copes. Doncs bé, en lloc de crear dos productes diferents, podem crear la referència de vi com a producte amb format de venda.

Crear un producte amb format de venda és molt senzill. Un cop a la categoria, anem al botó +Nou i Producte amb format de venda.

Seguidament, afegim el nom i a la pestanya de preus entrem a Formats de Venda.

Nota: Abans de poder entrar a formats de venda cal guardar el producte.

Aquí veiem els següents camps:

• Llista de formats de venda: Llista on afegir formats de venda per a aquest producte.
  • Preu: Preu de cada format de venda.
  • Quantitat: Quantitat a descomptar de l'inventari per cada format de venda. En aquest exemple, descompta 1 ampolla de vi de 75 cl quan venem una ampolla i 15 cl quan venem una copa de vi (5 copes per cada ampolla de vi).
  • Unitat: En aquest exemple s'ha creat una unitat específica per controlar l'inventari amb L. Però es podria fer amb la unitat estàndard on quan venem una ampolla es descompta 1 unitat i quan venem una copa 0,20.
  • Tarifes: Si al compte hi ha creades diferents tarifes per import, aquí es podrien afegir per cada format de venda.
  • Grup de Combinats: Aquí es podria seleccionar un grup de combinats en el cas que el format de venda es combini amb altres productes. Per exemple: un combinat de whisky amb refresc.

A l'app, quan seleccionem el producte amb format de venda, ens apareix la següent pantalla:

4. CREACIÓ D'UNITATS

Revo XEF ve amb una sèrie d'unitats bàsiques per realitzar un control d'inventari. En cas de necessitat, podem crear tantes unitats com ens sigui necessari. Per fer-ho, entrem al mòdul de compres:

1. Anem a la secció d'Ordres de compra.

2. Premem en UNITATS.

3. A la part superior dreta, premem sobre el botó +Nou.

• Nom: Indiquem un nom.

• Unitat: Indiquem unitat principal.

• Conversió: Indiquem la conversió.

4. Premem a Desar.

En l'exemple, podem veure com creem una unitat nova anomenada "Ampolla" per poder realitzar un control d'inventari sobre les ampolles de vi amb la unitat principal L i la conversió correcta.