1. CREAR PROVEÏDORS
2. AFEGIR PRODUCTES A PROVEÏDORS
3. NOVA ORDRE DE COMPRA
4. UNITATS
5. PRODUCTES
6. ORDRES

La gestió de compres és una altra de les eines que ofereix Revo XEF. Amb aquesta opció es busca completar el cicle de la gestió d'inventari de la vostra empresa. És a dir, des que realitzeu una ordre de compra als vostres proveïdors fins que la rebeu, s'afegeix a l'estoc i tot seguit es ven als vostres clients o bé s'utilitza per cuinar els plats.

Tots els ítems relacionats amb la creació de les ordres de compres als vostres proveïdors es gestionen a través de la back-office.

1. CREAR PROVEÏDORS

El primer pas és crear els proveïdors:

1. Des del back-office, a la secció Ordres de compra, accedir a Proveïdors.

2. A l'opció de Proveïdors, feu clic al botó Nou, a la banda superior dreta.

3. Afegiu la informació sobre el proveïdor.

Nota: Els camps Nom, NIF i Adreça són obligatoris.

4. Feu clic a Desa.

5. Un cop creat el proveïdor, apareixen les icones següents:

• Afegiu-hi els productes que ens serveix el proveïdor.
  • Editeu la informació.
  • Elimineu el proveïdor i els seus productes associats.

2. AFEGIR PRODUCTES A PROVEÏDORS

Un cop creats els proveïdors, cal afegir els productes que ens serveix cadascun d'ells. Hi ha dues opcions:

A través dels proveïdors acabats de crear:

1. Feu clic a la icona

2. Des de la llista, afegiu els productes. Aquí apareixen tots els productes de la vostra carta.

• Seleccioneu producte.

• Referència: Referència del producte. Normalment, s'utilitza la mateixa referència que fa servir el proveïdor.
    • Últim preu de cost: Preu de cost d'aquest producte.
    • Unitat: Unitat que utilitzareu per a controlar l'estoc.
    • Packs: Nombre d'unitats de compra. Per exemple, si el producte l'adquiriu en caixes de 20 unitats, n'indicareu 20. Si, en canvi, és unitari, n'indicareu
    • Impost: Impost de compra aplicat al producte.

Notes: No tots els camps són obligatoris.

• Tot seguit feu clic a Afegeix.

A través de la fitxa del producte:

Aquesta opció és molt útil quan es crea el producte per primera vegada. D'aquesta manera també es proporciona el proveïdor al mateix moment.

1. Seleccioneu el producte.

2. Feu clic a la pestanya de Proveïdors.

3. Afegiu la informació corresponent.

4. Feu clic a Desa per a confirmar.

3. NOVA ORDRE DE COMPRA

El pas següent és crear una ordre de compra nova. Feu clic a Ordre Nova al back-office.

1. Seleccionar Proveïdor.

2. Amb el botó Auto, podreu autocompletar una ordre de forma àgil i ràpida, sempre que els productes tinguin configurat correctament el camp completat per defecte. Per exemple, producte Coca-cola, on l'estoc real és 40 i per defecte voleu tenir-ne 100. Si feu clic al botó Auto, afegirà 60 unitats del producte a l'ordre de compra, que és el resultat de comparar l'estoc real amb l'estoc que voleu tenir per defecte. Trobareu més informació a l'article de control d'inventari.

3. Afegiu el producte a l'ordre.

Nota: En cas de tenir un pack configurat, es multiplicarà per les unitats afegides. En l'exemple anterior de caixes de 20, si indiqueu 5 en el moment de crear l'ordre, se n'afegiran 100 unitats.

4. Llista de productes en l'ordre de compra.

5. Opcions:

• Desa esborrany: Es desa l'ordre de compra com a esborrany per a poder editar-la i guardar-la més endavant.

• Desa: Es crea l'ordre de compra.

4. UNITATS

Es poden crear unitats diferents de les que venen per defecte. Les unitats noves s'utilitzen per a gestionar el control d'inventari de forma adequada i més ajustada. Per exemple, si voleu controlar les ampolles de vi i voleu utilitzar el litre com a unitat principal, en comptes d'utilitzar unitats, podeu crear una unitat que es digui Ampolla de vi 75 cl.

1. Aneu a la secció d'Ordres de compra.

2. Feu clic a Unitats.

3. Feu clic al botó +Nou.

4. Introduïu un nom.

5. Seleccioneu la unitat principal. En aquest cas L.

6. Indiqueu la conversió.

7. Feu clic a Desa per confirmar.

5. PRODUCTES

Apareix una llista de tots els productes i els proveïdors que us els serveixen.

6. ORDRES

Aquí apareix una llista de totes les ordres de compra creades dins de les dates seleccionades.

Fent clic sobre el codi de l'ordre, podeu entrar-hi i visualitzar-la.

1. Podeu descarregar en PDF l'ordre de compra i enviar-la al vostre proveïdor per a tramitar la comanda.

REBRE ORDRES

Tal com comentàvem al principi d'aquest article, un cop heu creat els proveïdors, s'hi han associat els productes i s'han generat ordres de compra, hi ha diverses accions que s'hi poden realitzar, com per exemple rebre una ordre de compra, un cop es rebin els productes; és a dir, que el vostre proveïdor us lliura els productes sol·licitats i els entreu al vostre estoc.

2. Si feu clic al botó de Rebre, rebreu el total de l'ordre de compra i tots els productes se sumaran al vostre inventari. Primer haureu de seleccionar a quin magatzem s'afegirà l'estoc.

Important: Aquesta acció també la podeu realitzar amb l'app Revo STOCK, si la persona que ha fet la recepció de les compres no té accés al back-office.

3. En alguns casos, per diferents motius, pot passar que el proveïdor no us lliuri la totalitat dels productes sol·licitats. En aquest cas, en comptes d'utilitzar el botó anterior per rebre la totalitat de l'ordre, heu d'anar línia a línia i rebre les unitats correctes.

• Per exemple, mireu la imatge anterior. Si del primer producte, Fanta de taronja, us n'envien tan sols 22 unitats, feu clic a les unitats i canvieu les 40 per 22, que són les que us lliuren de debò. Quan feu clic a Rebre, se sumaran 22 unitats a l'estoc, i la resta, 18, quedaran pendents. En aquest cas, l'estat de l'ordre de compra quedarà rebuda parcialment i no totalment.