Una vegada creada el compte del client, és important assegurar-se que la configuració fiscal estigui adequadament establerta. Per a realitzar aquesta configuració hem de seguir els següents passos:

1. Entrem al back-office.

2. Accedim a Configuració / CONFIGURACIÓ FISCAL.

• País fiscal: Seleccionem des del desplegable el nostre país.

• Test: desactivar una vegada estiguem llestos per a enviar les nostres dades a producció.

IMPORTANT: Aquesta acció és irreversible. Una vegada desactivada, les dades que s'utilitzaran s'enviaran a producció.

• Clau privada: Afegim la clau privada. Un cop pujada apareixerà el .

• Clau pública: Afegim la clau pública. Un cop pujada apareixerà el .

Un cop desactivat el mode de prova, ja no es podrà modificar les claus.

3. Finalment, premem Desa per confirmar els canvis.

COM FUNCIONA L'EFACTURA

Un cop hàgim afegit les claus privada i pública, podrem descarregar l'eFactura de les factures nominatives i les factures agrupades. Aquest XML el podrem pujar a la seu electrònica.

PAÏSOS FISCALS AMB CONFIGURACIÓ EXTRA

En el cas del País Basc (Espanya), França, Portugal, Luxemburg i Alemanya haurem d'afegir més informació a l'hora de configurar la fiscalitat.

PAÍS BASC (Espanya)

• País fiscal: Seleccionem Espanya (País Basc).
  • Contribuent: Seleccionem entre Persona Física o Persona Jurídica, segons correspongui.

Nota: Si selecciones Persona Jurídica no apareceran totes les opcions comentades.

• Nom: Nom del propietari.
  • Cognom: Cognom del propietari.
  • Epígraf: Seleccionem l'epígraf adequat als nostres serveis.
  • Tabac: Si disposem d'algun producte que és tabac, introdueix-lo si està dins del règim d'equivalència.
  • Administració: Seleccionem la nostra província (Guipúscoa, Biscaia o Àlaba).
  • Règim Especial: Seleccionem el que ens correspongui (Estàndard, Règim especial de recàrrec d'equivalència o Règim especial simplificat d'IVA).
  • Mètodes de pagament no comptables: Seleccionem els nostres mètodes de pagament no comptables.
  • Fitxers: Observem els arxius XML enviats a TicketBAI i el seu estat.

IMPORTANT: Més informació sobre la fiscalitat basca des de aquest enllaç.

FRANÇA

• Tarifa de menú d'alcohol: Haurem de crear una tarifa per a l'alcohol i seleccionar-la des del desplegable. Més informació sobre les tarifes aquí.
  • SIRET: Introduir el nostre SIRET.
  • TVA: Introduir el codi TVA.
  • NAF: Introduïm el codi NAF de l'empresa.
  • Nom fiscal: Introduïm el nostre nom fiscal.
  • Adreça: Introduïm la nostra adreça.
  • Codi postal: Introduïm el nostre codi postal.
  • Ciutat: Introduïm la nostra ciutat.
  • País: Introduïm el nostre país.

PORTUGAL

• Factures manuals: Seleccionem des del desplegable la sèrie de facturació que correspongui.
  • Devolucions manuals: Seleccionem des del desplegable la sèrie de facturació que correspongui.
  • Factures proforma: Seleccionem des del desplegable la sèrie de facturació que correspongui.

Nota: Més informació sobre com configurar la nostra sèrie de facturació des de aquí.

LUXEMBURG

• Tarifa de menú d'alcohol: Haurem de crear una tarifa per a l'alcohol i seleccionar-la des del desplegable. Més informació sobre les tarifes aquí.

ALEMANYA

• TSS ID: L'ID de TSS s'obté en crear un TSS en el panell de fiskaly.
  • Admin PUK: El PUK s'obté en crear un TSS en el panell de fiskaly.
  • Client ID: L'ID de client s'assigna automàticament després d'inicialitzar el TSS.