Els mètodes de pagament són els mètodes que utilitzaràs a Revo XEF per tancar (cobrar) una comanda.

Nota: Efectiu, targeta i cancel·lat venen per defecte i no es poden eliminar. Aquest últim s'utilitza per tancar comandes quan un client se n'ha anat sense pagar. Es poden editar mitjançant el botó .

1. Accedim al back-office.

2. Seleccionem Configuració / MÈTODES DE PAGAMENT.

3. Prenem +Nou.

4. Ens apareixerà la següent pantalla que haurem d'omplir:

• Actiu: Marcar aquesta opció perquè aquest mètode de pagament sigui visible a l'aplicació.

• Nom: Introduir el nom.

• Obrir calaix moneder: Marcar aquesta opció perquè s'obri el calaix de monedes en tancar una comanda.

Perquè l'opció d'obrir calaix funcioni és imprescindible connectar el cable RJ11 que surt del calaix cap a la impressora de caixa seleccionada a caixers.

• Requereix fons de caixa final: Marcar aquesta opció perquè es requereixi un fons de caixa final en tancar el torn.

• Gestió del canvi: Seleccionar de la llista l'opció que millor s'adapti al negoci a l'hora de retornar el canvi.

• No permès: No permet donar canvi.
    • Convertir en propina: Converteix automàticament el canvi en propina.
    • Convertir en propina amb confirmació: Converteix el canvi en propina després de confirmar-ho.
    • Com una sortida de caixa en efectiu: Retorna el canvi en efectiu.
    • Com una entrada de caixa en el mètode de pagament triat: El canvi passarà a ser una entrada de caixa amb el mètode de pagament triat.
    • Targeta regal: El canvi es converteix en una targeta regal, sigui una nova o es recarregui una existent.
    • inTOUCH: El canvi passa a ser saldo en inTOUCH.
    • Preguntar: En cada transacció apareixerà aquesta llista per triar el que interessi.

5. Prenem Desar per confirmar els canvis.

IMPORTANT: A partir de la versió 2.0 tenim la possibilitat que quan tanquem una comanda amb targeta, especificar el tipus de targeta (Visa, MasterCard, Amex, etc.) amb què s'ha cobrat. Més informació sobre com configurar-ho aquí.

EXEMPLE PRÀCTIC

Crearem un nou mètode de pagament: Xec Gurmet. En el qual no es pugui donar canvi, ni obrir el calaix moneder, ni requereixi fons de caixa final. Per fer-ho:

1. Accedim al back-office.

2. Seleccionem Configuració / MÈTODES DE PAGAMENT.

3. Prenem +Nou.

4. Omplim la informació com a la imatge:

5. Prenem Desar per confirmar els canvis.

6. Un cop a l'aplicació, crearem la comanda, premerem a les monedes per accedir a la pantalla de cobrament i premerem a Altres mètodes de pagament i seleccionarem el Xec Gurmet que hem creat.