La Revo KDS (Kitchen Display Software) és l'aplicació de cuina perfecta! Pot substituir la clàssica impressió de tiquets amb impressores tèrmiques o servir de complement. Quan s'imprimeix una comanda amb Revo XEF, arriba a la cuina a través d'un o més iPads configurats amb La Revo KDS. El flux de treball dels cuiners millora considerablement perquè tenen un control total dels plats cuinats, pendents i servits. A més, podeu gestionar els temps de preparació dels plats, veure un resum de tots els plats pendents, cercar comandes i moltes altres opcions que es poden veure a continuació.

Consideracions prèvies:

• La Revo KDS és una aplicació independent de Revo Xef, però no pot funcionar tota sola. Tots dos interactuen i es complementen.
  • La Revo KDS s'ha d'instal·lar en un iPad exclusivament per al seu ús.
  • Convé que estigui sempre connectat al corrent elèctric per tal d'evitar que es quedi sense bateria mentre treballa. Quan decidiu on instal·lareu físicament els iPads per a utilitzar-los com a KDS, haureu de tenir els endolls a mà.

CONFIGURACIÓ DE L'iPad:

La configuració de l'iPad de cuina amb l'aplicació La Revo KDS és molt senzilla. Senzillament heu de realitzar les accions següents:

1. Configureu una IP estàtica a l'iPad:

• Aneu a Configuració de l'iPad.
    • Aneu a Wifi.
    • Feu clic a la icona de la xarxa Wi-Fi connectada.
    • Seleccioneu Manual. (S'ha de seleccionar en blau)
    • Introduïu manualment una adreça IP, una màscara de subxarxa, un router i un DNS.
    • Confirmeu-ho fent clic a < Wi-Fi i sortireu al menú anterior.

Nota: Convé tenir una IP estàtica fora del rang de IP dinàmiques del router o del dispositiu que gestiona el servidor de xarxa.

1. Heu de configurar tots els dispositius, inclosos els que utilitzaran KDS, a la mateixa xarxa, és a dir, a la mateixa wifi.

2. Aneu a Configuració de l'iPad / pantalla i lluminositat / bloqueig automàtic i trieu l'opció Mai.

Nota: Així evitareu que l'iPad es posi automàticament en mode descans mentre utilitzeu l'aplicació.

1. És convenient desactivar totes les notificacions a Configuració.

2. Baixeu-vos l'aplicació La Revo KDS de l'AppStore.

CONFIGURACIÓ KDS:

Tota la configuració es realitza a la Back Office. La Revo KDS té un conjunt d'opcions que es poden configurar per adaptar-se al màxim al flux de treball de la cuina. Anem a veure tots un a un:

1. Entreu a revoxef.works

2. Aneu a Configuració / KDS

3. Aneu al botó NOU per a crear un perfil.

Nota: Heu de crear tants perfils com dispositius KDS. És a dir, si només heu d'instal·lar un iPad amb KDS a la cuina, només caldrà crear un perfil.

• Nom: Introduïu el nom del perfil per a la KDS.

• Comandes de cobrament: Marcant aquesta opció, quan arribin les entrades noves de la mateixa comanda, els productes s'afegeixen al tiquet de KDS ja obert. Si el tiquet està tancat, s'afegirà com a nou.

• Tipus de menú: Hi ha tres opcions per mostrar els menús al KDS.

• Estàndard: Vista normal dels menús. És aconsellable si feu servir els menús de Revo Xef amb l'entrada ràpida desactivada. L'ordre de plat del menú no apareixen.
    • Mostrar ordre de plat: Vista dels menús que mostren l'ordre dels plats (primers, segons, postres, etc.) ressaltat en groc. És aconsellable si feu servir els menús de Revo Xef amb l'entrada ràpida activada i també voleu emfatitzar l'ordre del plat.
    • Com a productes normals: El menú de conjunt i els productes del menú principal comparteixen la comanda del plat. Els productes del menú de conjunt es mostren amb una [M] per a diferenciar-los de la resta de productes del menú principal. Recomanat per a empreses que ofereixen als seus clients l'opció d'ordenar menús de conjunts i menús principals en el mateix servei.

• Flux continu: Amb aquesta opció activada, les entrades es distribueixen per tal d'optimitzar al màxim l'espai de l'iPad. Això s'aconsegueix fent les entrades de la mida real que necessiteu i dividir-les en productes, de manera que ocupin més d'una columna. D'aquesta manera, podeu evitar els desplaçaments llargs i obtenir la màxima informació a la pantalla en un moment donat.

Sense flux continu
              ------------- ------------- ------------- -------------
              |     | DONE| |     | DONE| |     | DONE| |     | DONE|
              ------------- ------------- ------------- -------------
              |           | |           | |           | |           |
              |           | |           | |           | |           |
              |           | |           | |           | |           |
              |           | |           | |           | |           |
              |           | |           | |           | |           |
              |           | |           | |           | |           |
              ------------- ------------- ------------- -------------

Amb flux continu
              ------------- ------------- ------------- -------------
              |     | DONE| |           | |     | DONE| |           |
              ------------- |           | ------------- |           |
              |           | ------------- |           | |           |
              |           | ------------- |           | |           |
              ------------- |     | DONE| |           | |           |
              ------------- ------------- |           | |           |
              |     | DONE| |           | |           | -------------
              ------------- |           | |           | -------------
              |           | |           | |           | |     | DONE|
              ------------- ------------- ------------- -------------

• Desactiva marca: Quan aquesta opció està activada, no podeu marcar/ desmarcar els plats com a Fets. Quan feu clic als productes, no passarà res. Aquesta opció és útil quan la Revo KDS serveix només com a pantalla d'informació que no requereix cap interacció del cuiner.

Nota: Quan aquesta opció està desactivada, quan hi feu clic a sobre, quedaran de color groc.

• Oculta els elements marcats: Quan aquesta opció està activada, en fer clic a un producte, desapareixerà de la comanda en comptes de marcar-se per defecte en groc com a Fet. Podeu recuperar aquests elements marcats des de les accions de comandes.

• Llisca a la comanda combinada: Quan aquesta opció està activada, i s'envia una modificació a una comanda oberta, a més d'emetre un so com és habitual, el KDS mostra la comanda que s'ha combinat.

• Agrupa Continguts: Quan aquesta opció està activada, els productes coincidents s'agruparan per defecte. Per exemple: Si s'envien 2 Burger Shark, el sistema mostrarà 2 Burger Shark i no 1 Burger Shark i 1 Burger Shark. Això implica que, si els productes estan marcats com a Fet, s'han de marcar quan ja s'han fet tots dos. Quan l'opció està desactivada, es mostren i es poden marcar de forma individual.

• Subtítol de la comanda: Podeu triar la informació que es mostra a la part inferior del botó taronja que apareix a la capçalera de la comanda. Amb aquest botó, podeu tancar una comanda.

• Contador: Mostra el comptador general de tota la comanda.
    • Compte: Mostra el nom del compte.
    • Cap: No mostra cap subtítol.

• Tancar automàticament en acabar: Quan aquesta opció està activada, un cop tots els plats d'una comanda estan marcats com a Fet, la comanda es tanca automàticament sense avisar. A més, pot ser molt útil en configuracions on es requereixi el reenviament i, a més de deixar que la comanda es tanqui en el vostre KDS, també s'ha de tancar en els altres.

• Ús de presència: Quan aquesta opció està activada, apareix la icona per tal que els empleats de cuina també puguin fitxar quan entren i quan surten del torn sense haver d'utilitzar Revo Xef.

Nota: Els empleats han d'estar registrats a la Back Office de Revo Xef.

• Segueix temps de processament: Quan aquesta opció està activada, podreu veure tots els temps dels productes que han configurat el temps de preparació a la Back Office. Aquest informe es mostra en tot moment de forma individual per producte. Podeu filtrar per dates, dies de la setmana, total per productes i per KDS.

• So: Seleccioneu el so que voleu sentir quan rebeu una nova comanda al KDS. Aquí podeu veure tots els sons disponibles.

Air Horn:

Desk Bell:

Door Bell:

Japanese Bell:

Metal Gong:

Ship Bell:

• IP de DDS: La Revo DDS (Delivery Display Software) és una altra aplicació de Revo que permet al client final veure com surten els plats de la cuina. És a dir, quan es marca un producte o una comanda com a Fet, aquesta informació s'envia a la DDS per avisar el client. Aquesta aplicació és molt útil als establiments de menjar per endur, on es pot notificar en una pantalla gran quan la comanda estigui llesta per a recollir-la.

Com el KDS, necessiteu un iPad exclusiu amb la DDS instal·lada. Aquest iPad també hauria de tenir una IP estàtica. En aquesta secció, haureu d'afegir la IP de la DDS.

• DDS article per article: Si seleccioneu aquesta opció, tots els productes seran enviats a la DDS individualment, així que estiguin marcats al KDS. Quan l'opció està desactivada, no s'enviarà fins que tots els productes d'una comanda estiguin marcats com a fets o la comanda estigui completa.

• Reenviament activat: En algunes ocasions, depenent de com es marquen les rutines de cuina, pot ser interessant tenir una KDS Master o KDS Central que rebi informació d'altres KDS secundàries. Per exemple, diferents KDS reben cadascuna una part d'una comanda i reenvien aquesta informació a la KDS Master dirigit pel xef. A més, també podria rebre el senyal quan les KDS secundàries marquen els productes com a Fets. Si voleu utilitzar aquesta funció, heu d'activar aquesta opció.

• IP de reenviament: Afegiu l'ip del dispositiu on l'iPad ha de tornar a enviar la informació. Podeu afegir diverses ip separant-les per comes. Per exemple 10.0.1.20, 10.0.1.21, etc.

Nota: A l'exemple anterior de la KDS Master amb diverses KDS secundàries, només aquestes últimes han de tenir activat el reenviament a la IP estàtica de la KDS Master.

• Reenviament: S'envia només quan es marca: Quan aquesta opció està activada, els productes no s'enviaran fins que no estiguin marcats com a Fet.

• Reenviament: No s'envia en tancar una comanda: Quan aquesta opció està activada, el sistema no farà reenviament quan es tanqui la comanda.

• Resum a la segona pantalla: Quan aquesta opció està activada, el resum es mostrarà en una segona pantalla connectada al dispositiu mitjançant HDMI. Aquesta opció està dissenyada per a aquelles configuracions on s'utilitzi l'opció de resum per a mostrar-la en una pantalla més gran i de manera permanent.

• Mida del resum: Introduïu la mida i el tipus de lletra per al resum. El 25 es considera una mesura estàndard.

• Impressora: Seleccionant una impressora de la llista, està activada la impressió del tiquet de forfet a la KDS.

OPERACIÓ KDS:

Un cop explicat com es configura el dispositiu (iPad) que s'utilitzarà i totes les configuracions que es poden personalitzar a la Back Office, vegem el funcionament de la KDS i totes les accions que es poden realitzar:

Quan obriu l'aplicació, el sistema demana un nom d'usuari i una clau de pas. Feu servir les vostres credencials de Revo Xef.

Capçalera:

• Configuració:

• Compte: Nom del compte Revo Xef.
    • Configuració: Seleccioneu el perfil configurat a la Back Office.
    • Gestió del temps: Us mostra totes les hores configurades a la Back Office.
    • IP: Us mostra la xarxa i la configuració de la IP a l'iPad.
    • Actualitza Configuració: Quan es fan canvis a la configuració de la Back Office, s'ha d'actualitzar per a descarregar-los.

Nota: En algunes ocasions, pot ser necessari reiniciar l'aplicació KDS per tal que aquests canvis siguin efectius.

• Tanca totes les comandes: Tanqueu automàticament totes les comandes obertes.
    • Elimina comandes tancades: Esborreu automàticament totes les comandes de la llista de comandes tancades.
    • Protegeix amb pin: Protegiu la configuració amb un codi pin. D'aquesta manera, només les persones autoritzades poden accedir a la configuració.
    • Surt: Surt del compte.

• Presència: Utilitzeu aquesta icona per a fitxar l'entrada i la sortida del torn dels empleats mitjançant el seu codi PIN.

• Comptes: Amb la nova versió podeu canviar els comptes fàcilment.

• Navegador: Busqueu qualsevol comanda fàcilment per número de comanda, nom de la taula, etc. A continuació, feu-hi clic a sobre i es mostrarà . Opció recomanada per a aquells negocis que tinguin obertes moltes taules alhora.

• Ordre: Per defecte, les ordres enviades a la KDS estan ordenades per ordre d'arribada. És a dir, s'afegeixen les més recents a la dreta. Teniu l'opció de fer clic en aquesta icona per canviar l'ordre per alfabètic.

• Imprimeix: Podeu imprimir el tiquet de passada des de la KDS. Quan els plats estiguin marcats i feu clic a la icona de la impressora, tots els plats marcats s'imprimeixen per comandament. Per exemple: A la KDS hi rebeu una comanda amb primers i segons, els plats estan marcats i voleu imprimir el tiquet de forfet. Els passos serien aquests:

• Rebeu la comanda.
    • Marqueu fent clic als plats com a Fets. Quedaran marcats de color groc.
    • Feu clic a la icona
    • Recolliu el tiquet de forfet imprès i deixeu-lo amb els plats.

D'aquesta manera, quan el cambrer vingui a recollir els plats per tal de servir-los, només mirant el paper del forfet, sabrà a quina taula pertoquen sense haver de demanar al cuiner.

Nota: És essencial seleccionar una impressora en la configuració de la KDS.

• Resum: Una gran funció de la Revo KDS és la pantalla de resum. En fer clic al botó, a la pantalla es mostrarà un resum de tots els productes no marcats com a Fet i ordenats per quantitat.

• Comandes tancades: Feu clic al botó, veureu una llista de totes les comandes tancades a les darreres 24 hores Podeu entrar cadascuna d'elles, veure'n el contingut i fins i tot tornar-les a obrir-los per a enviar-les a la pantalla principal.

Accions de la comanda:

Hi ha diferents accions a realitzar en rebre comandes:

• Marca els plats: Quan feu clic als productes, es tornen de color groc,, cosa que vol dir que estan fets. Quan tots els productes d'una comanda estan marcats, la KDS us demanarà si s'ha de tancar la comanda.

• Llisca per les comandes: Feu lliscar el dit d'esquerra a dreta per passar a la pantalla principal i veure totes les ordres rebudes.

• Tancar comanda: Tancar una comanda a la KDS es pot fer de dues maneres diferents:

• Primera, marcant tots els plats que componen la comanda.
    • Si, a causa del sistema de treball, no marqueu els plats, podeu fer clic al botó taronja amb la icona .

Aquestes són les opcions quan feu clic a l'encapçalament d'un ordre:

• Notificar a Xef: Des de la KDS podeu enviar una notificació a Revo Xef per indicar-vos que hi ha plats pendents de recollir. Per fer-ho, feu clic a la capçalera de la comanda. Un cop enviada la notificació, l'encapçalament de la comanda es torna a gris. . Podeu veure un exemple a la imatge al començament d'aquest article. A la taula núm. 3 s'ha enviat la notificació. També a Revo Xef, a la cantonada esquerra de la taula apareix un símbol del "toque de xef".

• Inici de curs: Aquesta opció fa que la capçalera de la comanda es torni de color verd, indicant que està en curs. D'aquesta manera, si hi ha altres KDS a la cuina, podreu veure quines comandes estan actives.

• Imprimeix forfet: Quan fem clic a aquesta opció, s'imprimeix només el tiquet de forfet de la comanda seleccionada.

• Mostra/ Oculta productes marcats: Si s'ha activat Oculta articles marcats, mitjançant aquesta opció, es poden tornar a mostrar els productes marcats ocults a la comanda. Si feu clic de nou, es tornaran a amagar.

Comandes:

A les comandes obertes, podeu veure la informació següent:

• Nom de la taula.

• Empleat que envia la comanda.

• Nombre de comensals.

• Número d'ordre.

• Botó taronja per tancar la comanda.

Peu de pàgina:

La part inferior de la KDS mostra totes les comandes obertes com una graella. Podeu fer clic a sobre d'una d'elles per tal de centrar-la a la pantalla o fer servir per moure's.