1. CREAR UN MODIFICADOR
2. CREAR OPCIONS DE MODIFICADOR
3. ASSIGNAR UN MODIFICADOR
4. EXEMPLES PRÀCTICS

Els modificadors s'utilitzen a REVO per afegir una modificació o variant a un producte. També es poden utilitzar per donar instruccions sobre com preparar aquest producte en particular.

Per exemple, si en afegir un expresso (producte) volem que REVO ens pregunti per la mesura (modificador). A diferència dels modificadors opcionals, aquests apareixen cada vegada que fem clic sobre el producte, mostrant una finestra amb les variants.

1. CREAR UN MODIFICADOR

En primer lloc, hem de crear el modificador. Per fer-ho:

1. Accedim al back-office.

2. Anem a Catàleg / MODIFICADORS.

3. Cliquem a +Nou i emplenem la següent informació:

• Actiu:
  • Ocult: Activant aquesta opció, des de l'aplicació, en prémer sobre el producte, no apareixerà la finestra amb les variants, tot i que el modificador sigui obligatori. Aquesta opció té sentit quan està combinada amb l'opció Autoseleccionat.
  • Nom: Indicarem el nom del modificador.

Nota: Aquestes dues opcions entraran en vigor a partir de la versió 4.3.

• Min: Aquest valor numèric indicarà si és opcional (0) o obligatori (1).
  • Max: Aquest valor numèric indicarà si es poden escollir una o diverses opcions.

Exemples:

Min: 1 i Max: 1: Es tracta d'una opció "Obligatòria" i només se'n pot seleccionar una.
Min: 1 i Max: 2: Es tracta d'una opció "Obligatòria" i se'n poden seleccionar fins a 2.
Min: 0 i Max: 1: Es tracta d'una opció "Opcional", no hi ha obligació de seleccionar una opció, però se'n pot seleccionar 1.

Nota: A partir de la versió 4.3 aquestes dues opcions quedarà obsoleta.

• Diverses opcions o seleccionar-ne una: Determina si es poden seleccionar diverses opcions o només una dins del modificador.
  • Opcional o obligatori: Determina si obligatòriament hem de seleccionar-ne una o diverses opcions o si podem afegir el producte sense seleccionar-ne cap.

2. CREAR OPCIONS DE MODIFICADOR

Un cop creat el modificador, cliquem sobre les -- per accedir a les opcions de modificador. Cliquem a +Nou:

• Actiu:

• Autoseleccionat: Activant aquesta opció, des de l'aplicació, en prémer sobre el producte, l'opció del modificador quedarà seleccionada per defecte.

• Nom: Indicarem el nom de l'opció.

• Preu: Indicarem si té un suplement.

• Temps d'elaboració: Afegim el temps d'elaboració d'aquest producte per tenir un major control al KDS.

• Tipus de negació: Afegim la possibilitat de crear la negació en el mateix modificador sense haver de crear dos modificadors.

• Cap: Opció per defecte. Amb aquesta opció activada no es pregunta pel tipus de negació.
    • No: Apareix el botó + i el botó - al modificador i, prement sobre el botó "menys", s'afegirà la preposició No davant del modificador.
    • Sense: Apareix el botó + i el botó - al modificador i, prement sobre el botó "menys", s'afegirà la preposició Sense davant del modificador.
    • Només negació: Només apareixerà el botó -.
    • Mitja Pizza: Aquesta opció ens permetrà seleccionar la part dreta o la part esquerra de la pizza.

Continuant amb l'exemple de l'expresso, el modificador més adequat seria el següent:

Nota: En aquest cas hem creat un modificador amb totes les variants (curt, llarg, amb gel, etc.) on hi ha algun suplement de preu. I hem fet que sigui obligatori escollir com a mínim una opció, ja que tant és possible demanar un expresso llarg amb gel com només un expresso curt.

3. ASSIGNAR UN MODIFICADOR

A continuació, cal assignar el modificador a una categoria o directament al producte. La diferència és que si s'assigna a la categoria, tots els productes d'aquesta tindran el modificador assignat.

Per fer-ho anem a grups i busquem la categoria o producte i assignem el modificador a la pestanya Configuració > Categoria de modificador. Seguint l'exemple anterior, assignarem el modificador a l'expresso.

Com podeu veure, depenent de l'ús que es donarà al modificador, podem seleccionar un tipus o un altre de configuració.

4. EXEMPLES PRÀCTICS

Mitja pizza

Amb aquesta opció podrem triar si volem certs ingredients de la nostra pizza només en una meitat. Per fer-ho:

• Creem els modificadors i en Tipus de negació seleccionem Mitja pizza.

• Quan afegim la pizza, s'obrirà la pantalla de modificadors amb els ingredients creats anteriorment. Veurem que apareix o . Premem sobre ells per indicar en quina meitat de la pizza volem afegir els ingredients.

• Ens apareixerà una icona sota la pizza que indica en quina meitat té l'ingredient. A la imatge d'exemple, només hi haurà xampinyons a la meitat esquerra i bacó a la dreta.

Opcions "Ocult" i "Autoseleccionat"

Com a exemple, partirem de la base d'un refresc on es pregunta si es vol gel i llimona. Marcarem el gel i la llimona com a autoseleccionats, així evitem haver de seleccionar-los manualment cada vegada.

1. Modificador activat amb les opcions Ocult desactivat i Autoseleccionat activat. Quan seleccionem el refresc, apareixeran les opcions marcades. En aquest cas, es pot modificar, i podem indicar que no volem llimona.

• Activem autoseleccionat.

• Quan afegim el refresc, s'obrirà la pantalla de modificadors amb el gel i la llimona seleccionats.

• Podem canviar els modificadors; en l'exemple, premem al per indicar que és "Sense Llimona".

2. Modificador activat amb les opcions Ocult activat i Autoseleccionat activat. Aquesta opció ens autoseleccionarà els modificadors sense mostrar la pantalla. En aquest cas, no es pot modificar, sempre apareixeran aquestes opcions.

• Activem ocult.

• Activem autoseleccionat.

• Quan afegim el refresc, s'afegirà directament a la comanda amb el gel i la llimona.